Wij produceren als enige in Nederland

Binnen één werkdag verstuurd

Geen verzendkosten bij een bestelling vanaf €100,-

Gratis retourneren


Deel dit artikel

Nieuwe lichtgewicht units voor de bronafzuiging van lasrook

Op de komende TechniShow zal Röwac Lastechniek op stand 07.E078 als beursnoviteiten een nieuwe generatie draagbare lichtgewicht lasrookafzuigsystemen presenteren. Tevens zullen op de stand een nieuwe digitale puls-MIG lasmachine en nieuwe lasinverters van de Italiaanse producent WECO worden geïntroduceerd. Wij vertellen u graag meer over onze bronafzuiging van lasrook.

Pionier op het gebied van bronafzuiging van lasrook

Röwac Lastechniek is pionier op het gebied van ‘lasrookafzuiging aan de bron’. Hiervan is onomstotelijk aangetoond dat dit de beste manier is om zowel de lasser als de omgeving optimaal te beschermen tegen de schadelijke effecten van lasrook. Om dit bereikbaar te maken voor iedere situatie hebben wij twee nieuwe draagbare afzuig/filterunits ontwikkeld. Deze worden op de TechniShow voor het eerst aan het publiek getoond. Het betreft de units RGA 3.2 en 3.3. Deze kunnen eenvoudig worden ingezet op elke werkplek en zijn ideaal voor gebruik in combinatie met de Röwac lastoorts met geïntegreerde bronafzuiging. Dankzij de toepassing van nieuwe, lichte en sterke materialen, is deze ergonomische toorts de afgelopen jaren lichter in gewicht en compacter van afmetingen geworden. Daarmee is het mogelijk om luchtgekoeld te lassen met stroomsterktes tot meer dan 300 Ampère. Op de nieuwe afzuigunits kunnen in plaats van de toorts met bronafzuiging ook speciale afzuigmondstukken aangesloten worden. Zo kan er ook veilig met watergekoelde lastoortsen gewerkt worden. De nieuwe afzuigunits hebben een automatische start/stop functie die direct zorgt voor optimale afzuiging op het moment dat de lasser begint met lassen. Omdat de nieuwe units grotendeels gemaakt zijn van aluminium, wegen de RGA 3.2 en 3.3 respectievelijk slechts 13 en 11 kg. Deze zijn dus zeer makkelijk te verplaatsen.

Nieuwe Puls-MIG lasmachine

Op onze stand zal ook de nieuwe digitale Röwac Puls-MIG lasmachine worden getoond. Dankzij de volledig gedigitaliseerde besturing, is deze nieuwe machine uiterst veelzijdig en geschikt voor het lassen van zowel staal als aluminium. Alle denkbare instellingen voor MIG/MAG/CO2­­­­ lassen zitten erop. Deze machine is dus ideaal voor all-round metaalverwerkers en constructiebedrijven. Supersnelle regelprocessoren reageren in milliseconden op veranderingen in de lasvoortgang, waardoor het lasproces optimaal wordt geregeld en onder alle omstandigheden een hoog lasrendement wordt bereikt. Tot slot presenteren wij in Utrecht een aantal lasinverters van WECO. Deze Italiaanse producent levert een breed programma kwalitatief hoogwaardige standaardmachines. Deze zijn een uitstekende aanvulling zijn op de veelal op maat geproduceerde lasmachines van Röwac.

De enige Nederlandse fabrikant van lasapparatuur

Neem gerust contact met ons op. Wij denken graag met u mee en bieden de juiste oplossing op uw vraagstuk. Röwac Lastechniek is de enige Nederlandse fabrikant van lasapparatuur. Wij ontwikkelen en produceren een breed scala aan lasmachines en lasbenodigdheden. Daaronder vinden we apparatuur voor MIG/MAG, MMA, TIG en OP (onder poederdek) lassen. Ook is er een groot aanbod van in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde lasautomaten zoals hoeklasautomaten, klimautomaten en robots voor het volautomatisch lassen van plaatvelden. Daarnaast is gewerkt aan de verdere ontwikkeling van een lasnaadvolgsysteem voor hoeklassen en leveren wij een uitgebreid programma lastoevoegmaterialen en -benodigdheden uit voorraad. Met de nieuwbouw, die eind 2017 in Dodewaard is opgeleverd, beschikken wij over een omvangrijk bedrijfscomplex met een forse ontwikkeling- en productieafdeling. Ook is er een royaal magazijn met vele tonnen aan lasdraden en een scala aanvullende lasbenodigdheden en -hulpmiddelen. Wij leveren dus uit voorraad!

Product toegevoegd aan offerte!