Wij produceren als enige in Nederland

Binnen één werkdag verstuurd

Geen verzendkosten bij een bestelling vanaf €100,-

Gratis retourneren


Deel dit artikel

Onze lashelmen: Röwac Earth en Fre-flow V3

Om veilig te lassen, is het gebruik van een lashelm, oftewel een laskap, een vereiste. Natuurlijk is het hierbij belangrijk dat de lashelm van hoge kwaliteit is, zodat u uw laswerk zo goed mogelijk kan uitvoeren. In dit artikel gaan we in op de drie verschillende soorten lashelmen. Ook geven we toelichting op de twee lashelmen die u in ons assortiment kan vinden: de Röwac Earth en de Röwac Fre-flow V3.

Drie soorten lashelmen

Er zijn grofweg gezegd drie verschillende soorten lashelmen. Zo heeft u de traditionele helmen met een gekleurde lasruit tegen de UV-straling. Dan zijn er automatisch dimmende lashelmen, waarbij de lasruit automatisch donker wordt wanneer de lasboog ontsteekt. De derde soort lashelmen, zijn helmen met verse luchtvoorziening. Bij deze lashelmen wordt het gelaat van de lasser volledig afgesloten van de omgevingslucht. Daarbij wordt er met behulp van een motorunit gereinigde lucht in de helm geblazen. Uiteraard is een combinatie van deze drie systemen mogelijk, bijvoorbeeld een automatisch dimmende helm met verse lucht-voorziening.

De Röwac Earth lashelm

De Röwac Earth lashelm is een gunstig geprijsde, maar kwalitatief hoogwaardige lashelm. De uitzonderlijke prijs-kwaliteitverhouding is wat deze helm zo aantrekkelijk maakt voor veel lassers. De Earth lashelm is automatisch dimmend en heeft dus een lasruit die automatisch donker wordt wanneer de lasboog ontsteekt. De helm werkt namelijk op een lichtcel die de helm activeert zodra het licht van de lasboog optreedt. De Röwac Earth lashelm wordt geleverd met reserveruit.

De ROWAC Fre-flow V3 lashelm

Zoekt u een helm met dezelfde voordelen die de Röwac Earth biedt, maar wilt u ook een verse lucht-systeem bij uw lashelm? Dan is de ROWAC Fre-flow V3 dé oplossing. De Fre-flow V3 lashelm is een unieke lashelm, waarbij er een combinatie wordt gemaakt van de verschillende systemen. De lashelm heeft een automatisch dimmend masker, een geïntegreerde slijpkap en verse luchtvoorziening. Het automatisch dimmende masker kan omhoog worden geklapt, waarna er enkel een transparante kap voor het gelaat van de lasser zit. Op deze manier kan er probleemloos worden geslepen, zonder dat u slijpstof in de ogen krijgt of inademt. De comfortabele draagriem zorgt ervoor dat de motorunit met geïntegreerd filter om de middel van de lasser bevestigd kan worden. Aan de helm zit een flexibele slang gemonteerd die de gereinigde lucht transporteert.

Röwac lashelmen: ongeëvenaard in de markt

De lashelmen van Röwac zijn fijn om te dragen en hebben uitstekende, automatisch dimmende systemen. De Fre-flow V3 en de Earth zijn uniek door het hoge draagcomfort, de scherpe prijs-kwaliteitverhouding en de lage prijzen van de reserveonderdelen.

Over Röwac Lastechniek

Het wereldwijd opererende Röwac Lastechniek ontwikkelt en produceert een breed scala aan lasapparatuur. Daarnaast leveren wij alle denkbare lasbenodigdheden uit voorraad. Waaronder een breed scala aan lasdraden, lashelmen, PBM’s en lasrookafzuigsystemen. Recent is de nieuwbouw in Dodewaard in gebruik genomen, waarin naast de afdelingen ontwikkeling (R&D) en ontwerp, ook de uitgebreide productie- en serviceafdelingen zijn ondergebracht. Daarnaast is er een nieuwe showroom gecreëerd en is er een aparte, goed geoutilleerde demoruimte, waarin tests op het gebied van lastechniek kunnen worden uitgevoerd.

Product toegevoegd aan offerte!