Wij produceren als enige in Nederland

Binnen één werkdag verstuurd

Geen verzendkosten bij een bestelling vanaf €125,-

Gratis retourneren


Over Röwac

Röwac biedt een ruim assortiment aan lasbenodigheden. Met ruim 60 jaar ervaring kunnen wij u voorzien van passend advies, in welke branche van de metaalsector u ook werkt. Onze producten zijn zo ontwikkeld dat ze eenvoudig in gebruik zijn. Onze apparatuur heeft geen ingewikkelde menu’s of ellenlange handleidingen. Ontwikkeld door lassers, voor lassers.

Wij streven er naar u zo goed mogelijk te helpen. Daarom leveren wij al onze producten uit voorraad en versturen wij u bestelling altijd binnen één werkdag. Ook is de verzending gratis vanaf €125,- in NL. Heeft u vragen over onze producten? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Met onze deskundigheid kunnen wij u altijd goed adviseren.

Meer dan 60 jaar ervaring

Wij hebben meer dan 60 jaar ervaring met lastechniek. En wij dragen onze kennis graag over. Wat uw vraag ook is, wij geven passend en deskundig advies. Neem gerust contact op met onze expert.

Enige fabrikant in Nederland

Wij ontwikkelen en produceren als enige lasfabrikant onze producten nog in Nederland. Hierdoor weten we altijd precies wat er tijdens het gehele productieproces gebeurt. Ook werken wij met de meest hoogwaardige materialen.

Voor lassers, door lassers

Omdat wij zelf lassers zijn, zijn onze producten zeer gebruiksvriendelijk. Wij weten precies wat wel en niet werkt als u professioneel aan het werk bent. Daarom zijn al onze producten eenvoudig in gebruik.

Wij leveren uit voorraad

Wij leveren al onze producten uit voorraad. Wij versturen uw bestelling dus altijd binnen één werkdag. Vanaf €125,- betaalt u bovendien geen verzendkosten in NL. 

Geschiedenis

Van oorsprong is Röwac Lastechniek een Duitse producent van boilers en geisers. Na de Tweede Wereldoorlog kwam het bedrijf in contact met de Amerikanen, die omvormers nodig had voor hun apparatuur. Doordat dit zo goed liep verhuisde het bedrijf naar Stuttgart. In dé stad van de auto-industrie was Mercedes op zoek naar lasapparatuur voor het lassen van onder andere autoplaten. Er bestonden alleen zware omvormers die niet geschikt waren voor het lassen van het dunne plaatwerk. Röwac Lastechniek is om deze reden succesvol gestart met het produceren van MIG/MAG-lasapparatuur. Inmiddels richt het bedrijf zich volledig op het produceren van lasapparatuur.

Venvulas is in 1956 opgericht door M. van de Ven. Het bedrijf begon met de verkoop van lasproducten, zoals laselektroden en lashandschoenen. Naarmate de ontwikkelingen in de lastechniek verder vorderden werd het productenpakket sterk uitgebreid. Omstreeks 1970 nam H. van de Ven het bedrijf over en startte hij met de ontwikkeling en verkoop van lasmachines. Inmiddels is het aanbod nog verder uitgebreid, onder andere door de overname van Röwac, en levert Venvulas Groep een uitgebreid lasassortiment voor de gehele metaalindustrie. Inmiddels is Venvulas en Röwac de enige fabrikant die de gehele productielijn nog in Nederland heeft. Venvulas en Röwac zijn bekende namen in de lasindustrie, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Innovatie

Innovatie is belangrijk voor ons bedrijf. De producten van Röwac zijn ontwikkeld met de gebruikerservaring van de lasser in het achterhoofd. Hierdoor hebben wij geen lastig te begrijpen menu’s, maar eenvoudige bediening op alle apparatuur. Wij zijn altijd bezig met de ontwikkelingen van nieuwe producten, om het werk van de professionele lasser zo eenvoudig mogelijk te maken.

Alle producten op onze webshop zijn direct uit voorraad leverbaar. Als u vandaag bestelt, heeft u de producten morgen al in huis. Zo hoeft het werk niet te lang stil te liggen. Heeft u vragen over onze producten? Dan kunt u natuurlijk ook bij ons terecht voor lastechnisch advies en welke producten het beste bij uw situatie passen. Wij bieden werkelijk alle benodigdheden voor de lastechniek, dus u kunt altijd vinden wat u nodig heeft.

Product toegevoegd aan offerte!