Wij produceren als enige in Nederland

Binnen één werkdag verstuurd

Geen verzendkosten bij een bestelling vanaf €100,-

Gratis retourneren


Deel dit artikel

Veilig lassen in gesloten ruimten

Röwac Lastechniek heeft een perfecte oplossing geïntroduceerd voor het veilig en comfortabel hechtlassen (MIG/MAG) van bouwstaal (beton bewapening) en lichte staalconstructies. Dit geldt zowel in de open lucht en in productiehallen als in kleinere gesloten ruimten. De nieuw ontwikkelde inverter is hèt alternatief voor het gebruik van zware en logge stroombronnen die in besloten ruimten bovendien met een scheidingstrafo’s toegepast moeten worden. De nieuwe, lichtgewicht stroombron van Röwac wordt in de fabriek in Dodewaard geproduceerd en geleverd met 20 meter tussenpakket en geïntegreerde draadkoffer. Alles past op een standaard steekkar en mede daardoor biedt deze configuratie maximale bewegingsvrijheid.

Hechten met MIG/MAG vereist normaal zware machines

Elektrode hechtlassen is om technische redenen niet ideaal omdat de eindlas (MIG/MAG) dan verzwakt wordt. Hechten met MIG/MAG is dan ook de oplossing, maar vereist normaal gesproken zware, logge lasmachines die op een bouwplaats met een kraan op de gewenste plek gezet moet worden. Wordt de apparatuur gebruikt in een besloten ruimte, dan zal er bovendien een zware scheidingstrafo toegepast moeten worden, want in deze situaties mag er geen direct aan het net gekoppelde gelijkrichter in de ruimte staan. Dit alles bij elkaar is zwaar, omvangrijk en lastig te verplaatsen.

Onze nieuw ontwikkelde inverter biedt uitkomst

Wij hebben voor deze toepassing een compleet nieuwe MIG/MAG inverter ontwikkeld die aangesloten kan worden op het normale 220/240 V lichtnet. De stroombron levert max. 320 A aan vermogen en is desondanks niet groter dan een kubus van 20 cm. Met een gewicht van 10 kg is deze bovendien makkelijk te verplaatsen. De bijgeleverde kunststof koffer met draadspoel en draaddoorvoerunit weegt slechts 5 kg. Alle voor MIG/MAG leverbare draadsoorten (gevuld, ongevuld) kunnen worden toegepast. Het tussenpakket heeft een slangdiameter van 25 mm en een lengte van 20 meter. Op de koffer kan een slangenpakket naar de toorts van eveneens 20 meter worden aangesloten, waarmee de totale actieradius maar liefst 40 meter bedraagt. Ideaal dus voor het mobiel hechtlassen van bewapeningsstaal op bouwplaatsen, lassen in besloten ruimten (inverter staat net buiten de ruimte) en het lassen van bijvoorbeeld lichte staalconstructies op hoogte. Voor aannemers en betonvlechtbedrijven is dit een zeer interessante combinatie omdat alles op een steekkar past en daardoor overal snel naartoe gereden kan worden. Maar ook voor scheepswerven is dit een ideale oplossing voor het comfortabel, snel en economisch hechtlassen van platen.

Meer weten over veilig lassen in gesloten ruimten?

Röwac Lastechniek is de enige Nederlandse fabrikant van lasapparatuur. Wij ontwikkelen en produceren een breed scala aan lasmachines en lasbenodigdheden. Daaronder vinden we apparatuur voor MIG/MAG, MMA, TIG en OP (onder poederdek) lassen. Ook is er een groot aanbod van in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde lasautomaten zoals hoeklasautomaten, klimautomaten en robots voor het volautomatisch lassen van plaatvelden. Met de nieuwbouw, die eind 2017 in Dodewaard is opgeleverd, beschikken wij over een omvangrijk bedrijfscomplex met een forse ontwikkeling- en productieafdeling. Ook is er een royaal magazijn met vele tonnen aan lasdraden en een scala aanvullende lasbenodigdheden. Wilt u graag advies? Neem gerust contact op. Onze experts helpen u graag.

Product toegevoegd aan offerte!