Wij produceren als enige in Nederland

Binnen één werkdag verstuurd

Geen verzendkosten bij een bestelling vanaf €100,-

Gratis retourneren


Deel dit artikel

Wanneer gebruikt u welk lasdraad?

Lasdraden zijn verkrijgbaar in verschillende diameters en materialen. Bij het kiezen van de juiste lasdraad dient u rekening te houden met de kwaliteit, materiaalsamenstelling en de diameter van de lasdraden passend bij de lasstroom. Bent u op zoek naar lasdraad, maar vindt u het lastig om de juiste te kiezen? In dit artikel lichten wij toe wat het verschil is tussen aluminium, CuSi3 en RVS en verkoperde lasdraden. Ook leggen wij uit welke invloed de dikte van de lasdraden hebben.

Wat is lasdraad?

Lasdraden zijn onmisbaar bij het booglassen. Deze draad wordt aan de staalconstructie toegevoegd bij het lassen. Het is het materiaal dat ervoor zorgt dat twee elementen met elkaar versmolten kunnen worden. Hierdoor ontstaat een sterke verbinding. Lasdraden worden toegepast bij MIG, MAG, TIG, O.P. en autogeen lassen. Voor onderpoederlassen (O.P.), MIG en MAG wordt lasdraad op rollen gebruikt. Bij TIG en autogeen lassen worden lasstaven gebruikt.

Verschillende diameters

Binnen ons assortiment heeft u de keuze tussen lasdraden met een diameter van 0.6 mm tot en met 4.0 mm.Afhankelijk van wat u wilt lassen en met welke stroom u dit wilt doen kunt u een geschikte diameter kiezen. Het stroombereik van een 0,8 mm lasdraad is bijvoorbeeld 40 tot 220 Ampère. Een 1.0 mm lasdraad kan worden gebruikt van 60 tot 330 Ampère. Bij dikkere lasdraden kan er dus met meer stroom worden gelast. Voor het lassen van een dunnere plaat zal u daardoor een lasdraad kunnen gebruiken met een kleinere diameter.

Lasdraden van verschillende materialen

In ons assortiment vindt u lasdraden van RVSCuSi3verkoperd staal en aluminium. Het is belangrijk om, afhankelijk van uw toepassing, de juiste materiaalsamenstelling te kiezen. 

Aluminium lasdraad

Aluminium lasdraad kunt u gebruiken voor het lassen van aluminium materiaal en aluminium legeringen. De meest voorkomende legeringen zijn AlMg (aluminium/ magnesium) en AlSi (aluminium silicium). AlMg draden geven doorgaans een sterke las met een iets minder glad uiterlijk. AlSi draden geven een minder sterke las en een mooi glad uiterlijk. Het nadeel van AlSi draden is dat deze erg flexibel zijn. Hierdoor zijn ze moeilijker aan te voeren bij het MIG lassen.

CuSi3 lasdraad

CuSi3 lasdraden kunt u gebruiken voor het MIG solderen van verzinkt staalplaat. CuSi3 heeft een lager smeltpunt. Hierdoor kent dit materiaal een hogere voortloopsnelheid en geeft het minder heat input. Dit zorgt ervoor dat kromtrekken minder voorkomt. 

RVS lasdraad

RVS lasdraden kunt u gebruiken voor het lassen van roestvrije staalsoorten. Er zijn diverse legeringen die u kunt gebruiken. Sommige legeringen worden toegepast bij het verbinden van roestvrijstaal aan gewoon koolstofstaal of als tussenlaag bij het oplassen van slijtvaste lagen. Zo is er voor elke toepassing een andere legering geschikt.

Verkoperd staal lasdraad

Verkoperd staal lasdraad wordt veelal gebruikt bij MIG lassen. Lasdraden van verkoperd staal bieden een betere stroomoverdracht tijdens het lassen. Daarnaast beperkt de koperlaag oxidatie van het staaldraad. Verkoperd stalen lasdraden zorgen er ook voor dat er minder vuil in de lastoorts en op het draadaanvoersysteem wordt achtergelaten. 

Welk lasdraad moet u gebruiken?

Welk lasdraad u moet kiezen voor uw toepassing is afhankelijk van het materiaal en de dikte van het materiaal dat u wilt lassen. Bij het kiezen moet u letten op de kwaliteit, materiaalsamenstelling en de juiste diameter van de lasdraden. Bij Röwac kunt u kiezen uit vele, zeer geschikte lasdraden. De Röwac lasdraden zijn van en uitstekende, constante kwaliteit voor een zeer scherpe prijs. Meer weten over lasdraden of heeft u advies nodig over welk lasdraad u het beste kan gebruiken? Neem dan contact met ons op!

Product toegevoegd aan offerte!